Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Képes beszámoló

Turisztika

Hivatkozás

Cím

Pót-falunap és Nyárbúcsúztató Főzőverseny 2020 Bakonyszentlászló

Az Útirány.hu beszámolója:

Színes, vidám napon vehettek részt 2020 augusztus 20.-án csütörtökön, Bakonyszentlászló lakói és a meghívott rokonok, barátok. A délelőtti órákban már zsongott, a volt Eszterházy kastély melletti  Vak Bottyán park és környéke.

 Külső szemmel nézve, igazán gyermekközpontúnak mondhattuk volna ezt a rendezvényt, hisz a lánchinta, kis körhinta, kisvasút, légvár, gokart, gyerek sorversenyek,  Csokigyáros édesség osztó show műsor, póni lovagoltatás, vattacukor, popcorn és kirakodósok mind ezt sugallta, ám a kicsikkel érkező szülők, nagyszülők számára már a kora délutáni órákban a szabadtéri színpadon a Szórádi Sramli Band és később, a Tony Joker Band húzta a talpalávalót. A jókedv és a tánc nem váratott magára sokáig, a résztvevők „önként- dalolva” táncra is perdültek hamarosan. Szomjukat, az ennek a napnak kedvéért felállított büfében tudták oltani. A Szollinger szállítmányozási cég támogatásával, kamion bemutató zajlott a betonos placcon. Az erőbajnokok, kamiont is húzhattak.


Volt az önkormányzatnak egy elmaradt falunap és a 11 éve köztudatban élő augusztus 20-i Nyárbúcsúztató Főzőverseny, amelyet a Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület álmodott meg és rendületlenül megtartja azóta is minden évben. A páratlan összefogás eredményeképpen, így különlegesnek mondható ez a nap, szervezés tekintetében. Kivételes alkalommal forrt össze a két rendezvény.

Az egyesület szép hagyományainak megfelelően, idén is a rajtvonalhoz „álltak” a kondérok. Külön kategóriában indulhattak a gyermeki ifjak is. Amiben, bizony igazán kiválóan jeleskedtek. Bezsebelhették a különdíjként járó tortát és a dicsérő, elismerő szavakat.

15 versenyző csapattal, mi az Útirány.hu is együtt kalandozhattunk a finomságok világában. Kameráinkkal beláthattunk a főző kulisszák mögé. Finom étkeket kóstolhattunk. Itt emelnénk ki és itt is hangsúlyoznánk köszönetünket a megtisztelő felkérésért, különösen operatőrünk Sárfi Lajos zsüritaggá avanzsálását.

A résztvevők több mély gondolatot is megosztottak velünk, ami az elmúlt, az egész világot érintő pandémiás helyzet megélése kapcsán alakult ki.

A járványhelyzetben mindenki megtapasztalhatta, milyen, ha le kell mondanunk a családi és baráti eseményekről, így talán az érzések szintjén is újraértékeljük ezeknek a szerepét. Önfeledt beszélgetések, vidám pillanatok kísérték végig ezt a napot, mindamellett, hogy a szervezők a szabályok és az ezzel kapcsolatos rendelkezések betartását kérték és köszönték a jelenlévőktől. A rendezvényt, a HungaRock együttes rock koncertje zárta.

Jövőre, ugyanekkor veletek, ugyanitt!

Az eseményen készített képeket az itt megtalálja!