Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Közösségi munkában újították fel a 12 éve átadott játszóteret

Populáris hír

A környezetükért érzett felelősség számukra szép feladatot jelent. Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület. Bakonyszentlászló.

Amikor környezetünket szépítjük, saját és mások életfeltételeit is jobbítjuk.

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében fogott össze a Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület apraja-nagyja 2021.05.08-án, szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Bakonyszentlászlón.

Adott egy kellemes hangulatú zöld terület, egy játszótér, amely 2009-ben került kialakításra a Bakonyerdő  Zrt. szervezésében. Az akkor újonnan alakult egyesület örömmel csatlakozott a nagyszerű kezdeményezéshez.

Horváth Orsi az egyesület elnöke stábunknak elmondta:

 

- Sajnos egyetlenegy rendezvényt sem tudtunk megtartani az elmúlt évben, ami a gyermek korcsoportot célozta volna , van nekünk a szokásos Tök Fesztiválunk ami pandémiás helyzet miatt elmaradt, a fesztivál helyett szerettünk volna egy kora tavaszi „Tök Jó Farsangot” a gyermekek számára, azt is sajnos el kellett halasztanunk. Nagyon büszke vagyok a tagokra, mert a mai nap tevékenykedése egy alulról szerveződő kezdeményezés volt, az egyesületi tagtársaim hozták fel ötletként, hogy az a játszótér aminek a létrejötte felett annak idején anyáskodtunk, mennyire levan lakva, szépítsük, építsük, fejlesszük. Nem szeretnénk itt megállni, hisz egyik ötlet hozta a másikat, így a jövőben további szabadidős játékszereket tervezünk itt telepíteni. Mindenkinek köszönjük a jelenlétet, külön köszönet Soós Zoltán polgármester úrnak, aki tevékenyen jelen van és támogatta szerveződésünket.

Kisfilm a galériában!
 

A közel 40 tagot számláló közösség „kemény magjai” nagy lelkesedéssel ragadták meg a munkaeszközöket azzal a céllal, hogy ebben a pandémiás időszakban a közelgő gyermeknap alkalmából a szokásos rendezvényük helyet, most mással ajándékozzák meg a gyermekeket. Rendbe hozzák a 12 éve működő játszóteret, megfeleltetik a jelenlegi szabványosítási rendelkezéseknek, mindent átgereblyéznek, lecsiszolnak, újrafestenek.

A jelenlévők derűsen, energiával telve, szervezetten kezdték el a napsütéses szombat reggelt. Kitelepítésre került egy csodálatos, új játszóeszköz, valamint egy teljesen új, fából készült háttámlás pad asztallal, hogy még többen, még kényelmesebben tudják használni és a szabadidejüket itt eltölteni.

Megkérdeztük Zsiborás Tamást, aki Budapestről érkezett és az egyesület tagja:

- Azt gondolom, hogy az embereknek az egymás felé fordulása, csapatépítés, egy közös csapat erősítése a cél, akik tevékenyen tudnak tenni a jövőben is a közért. Fontos, hogy tartozzunk valahová. Viszont az ember próbálja meg jól érezni magát és tevékenykedni ott, ahol jelen pillanatban van.

Felhoffer Edit a közösség oszlopos tagja is megosztott velünk néhány gondolatot. Megköszönte nekünk, az Útirány.hu csapatának a rendezvényeiken évek óta való  aktív megjelenést. Elárulta, számára ez a mai nap a közösségépítést, a tenni akarást és az „adni jó” érzését jelenti.

- Jó érzéssel tölt el, hogy ilyen sokan vagyunk és mindenki örömmel jött.

A pandémiás helyzet megéléséről kérdeztük Editet, hogy milyen bélyeget nyomott ez a mindennapokban:

- Lassan teltek a mindennapok, de bizakodóan, mivel szállásadóink is vannak, próbáljuk összetartani ezt a közösséget és bíztatni egymást. Hisz tudjuk, hogy az emberek szeretik a Bakony szépségét, nyugalmát, egészséges klímáját. Mi mindannyian azért dolgozunk, hogy örömet, nyugalmas pihenést adjunk a hozzánk érkezőknek. Bízunk abban, hogy elindulunk és végre mindenki felszabadulhat.

Beszélgetésünk végén hallottuk a padok felől az örömteli kiáltást: - Hahóó, megjött a pizza!

Mint megtudtuk a helyi pizzázóban készültek az isteni falatok, amelyből természetesen mi is kóstolhattunk.

Remekül éreztük magunkat ebben a barátságos, szeretetteljes közösségben. Izgatottan várjuk a szokásos augusztus 20-i rendezvényüket, amelyre már most meghívást kaptunk. A tagok rendkívül pozitívak, velük együtt jómagunk is bízunk a rendezvények újraindításában és szívesen fogadtuk a meghívást.

A lehetőségeiken belül kiránduljanak és töltsenek minél több időt a jó levegőn, látogassák meg a Bakonyt. Kívánjuk, hogy annak lenyűgöző szépsége ejtsen rabul mindenkit, hogy maradandó élményekkel gazdagodhasson.

Nézzétek meg az erről készült összefoglaló kisfilmünket is!


Sárfi-Kovács Andrea
Utirány.hu