Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

KORONAVÍRUS ELLENI HELYI INTÉZKEDÉSEK

Közszolgálati hír

Cím

2021.11.25. Frissítés: Szociális intézményekbe történő felvétel, visszavétel, átvétel szabálya

Ezen oldal arra szolgál, hogy folyamatosan értesüljön, hiteles tájékoztatást kapjon koronavírus terjedése elleni helyi önkormányzati és egyéb intézkedésekről

Kapcsolatos információkkal frissítjük!

Közzétéve: 2021.11.24.

Látogatási tilalom lépett életbe! Bakonyszentlászló, Idősek Otthona

Tisztelt Hozzátartozók!

Intézményünk saját eljárásrendjében, a Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos által kiadott, Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrás minisztere által jóváhagyott 67883-1/2021/JIF iktatószámú, „Szociális intézményekbe történő felvétel, visszavétel, átvétel szabályai” tárgyú körlevél alapján a következőket határozza meg.

Intézmény elhagyás és visszatérés a fenn megadott körlevélben leírtak szerint lehetséges. ( Ag gyorsteszt nélkül 48 óránál rövidebb eltávozás esetén. 48 óránál hosszabb eltávozás esetén, 3 oltással rendelkező lakónál Ag gyorsteszt nélkül, alapimmunizálással negatív eredményű Ag gyorsteszt birtokában.)
Látogatni, csak ágyban fekvő (rossz állapotban lévő, haldokló) lakót lehet védőfelszerelésben. 1 fő max. 15 percre,  (Előre jelezzék a látogatási szándékukat! Tel.: 06 88 573122)
Találkozni a kapunál lehet a lakóinkkal, illetve telefonon tartani velük a kapcsolatot.
A háromszor oltott gondozottat, maszkban lehet látogatni az udvaron annak a látogatónak, aki szintén háromszor van oltva. (Igazolni kell az oltások meglétét.)
Csomag behozatal: nővérnek adják oda a lakóknak szánt csomagot, melyben romlandó élelmiszer ne legyen- „karantén” után adjuk oda. – 24 óra után.


Szíves megértésüket és támogatásukat előre is köszönjük!



 van den Hövel Éva (int. vez.)

(NNK 2021. 10. 29-i határozata szerint, NNK 2021. 11. 24-i körlevél szerint)



Közzétéve: 2020.04.09.  PDF formában itt letölthető

Tisztelt Bakonyszentlászlói lakosok!

Bakonyszentlászló Község Önkormányzata a Koronavírus (COVID-19) miatti veszélyhelyzettel kapcsolatos helybeli intézkedése 2020.04.09 :

Településünk lakói védelme érdekében, Bakonyszentlászló Önkormányzata, a Polgárőrséggel és a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.-vel közösen a közkedvelt kiránduló helyeket ( Vinye , Hódos-ér) lezárja az ide érkező kirándulók előtt 2020.04.09 éjféltől 2020.04.13 éjfélig! Az ide érkezőket távozásra szólítjuk fel. Egyúttal Tisztelettel kérnénk minden turistát, kirándulni vágyó személyt, hogy a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet idején településünket az itt lakók biztonsága és egészsége érdekében ne látogassák. Amennyiben kérésünk ellenére településünkre érkeznek, úgy kérjük kerüljék az érintkezést a helybéli lakossággal, a belterületi részeket, valamint a közkedvelt turista látványosságokat. 

A Bakonyszentlászlói Önkormányzat fokozottan és nyomatékkal kéri az idősebb korosztályt (65+), hogy a településen csak nagyon indokolt esetben hagyják el otthonaikat, lehetőség szerint maradjanak odahaza, és az önkormányzat, családtagjaik, hozzátartozóik, szomszédjaik segítségével intézzék ügyeiket (boltban történő bevásárlás, gyógyszer kiváltása, postai ügyek, hivatali ügyek). Ilyen esetekben is kerüljék a közeli személyes érintkezési formákat saját védelmük érdekében! Aki teheti, továbbra is maradjon otthon. Kérek mindenkit figyeljünk egymásra!!!!

Köszönjük a türelmüket, megértésüket!

Bakonyszentlászló minden polgárának Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó egészséget kívánok magam és képviselő társaim nevében!

Soós Zoltán
polgármester
Bakonyszentlászló


Közzétéve: 2020.04.03.  PDF formában itt letölthető

A Szent László Óvoda vezetője értesíti a Kedves Szülőket, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel az óvodai beíratás a 2020-2021-es tanévre az alábbiak szerint alakul:

 PDF formában itt letölthető


Közzétéve: 2020.03.16.  PDF formában itt letölthető

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT KIZÁRÓLAG CSAK SÜRGŐSSÉGI BETEGELLÁTÁS NYÚJTHATÓ.

A RENDELÉSI IDŐ KEVESEBB ÓRASZÁMBAN MŰKÖDIK.

H 7.00-10.00 BAKONYSZENTLÁSZLÓ

K 15.00-18.00 BAKONYSZENTKIRÁLY

SZ 15.00-18.00 BAKONYSZENTLÁSZLÓ

CS 7.00-10.00 BAKONYSZENTKIRÁLY

P 7.00-10.00 BAKONYSZENTLÁSZLÓ

VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES.

KÖSZÖNÖNJÜK MEGÉRTÉSÜKET!

DR.NAGY GÁBOR


Közzétéve: 2020.03.15.  PDF formában itt letölthető

Tisztelt Bakonyszentlászlói. Bakonygyiróti és Fenyőfői lakosok!

Bakonyszentlászlón a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében a következő óvintézkedéseket tesszük:

 

- Óvoda
Az Óvoda ez év március 16. hétfőtől nyári nyitvatartási rend szerint üzemel. Az óvodás szülők egyéni tájékoztatást kapnak az intézmény vezetőtől. -Kérjük a szülőket, amennyiben lehetőségük van és meg tudják oldani a felügyeletet, tartsák otthon gyermeküket!!!!! Kérném a szülőket mielőbb jelezzék az óvoda vezető felé aki nem tart igényt a felügyeletre.(0620 5909023)

- Iskola
A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány "A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben" című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. 2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.Tanulók számára szabad WIFI hozzáférést biztosítunk ( művelődési ház ). A belépéshez szükséges jelszót az intézmény bejáratánál hétfőtől kifüggesztjük. A csoportosulást e helyeken is mellőzzék! Ebben kérem a szülők felelősségteljes segítségét és odafigyelését gyermekeik érdekében!

 

- Gyermek étkeztetés ( iskola,óvoda)
A holnapi nap mindenkinek jogában áll fertőtlenített éthordóban az ebédet elvinni, valamint az intézményekben jelezzék, hogy a későbbiek folyamán kívánnak-e élni az étkezés lehetőségével.

(helyben étkezés nem engedélyezett)

 

-Idősek Otthona
A bentlakó idősek és az ott dolgozók védelme érdekében az otthonban határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben!

 

- Önkormányzat
Hétfőtől szünetel a személyes ügyfélfogadás Önkormányzatunknál. A lakosságot kérem, hogy ügyeiket elektronikus úton, vagy e-mailben ([email protected], [email protected]), vagy telefonon ( 06 20 577 94 14) (+36 88 573 110) intézzék.
A személyes ügyfélkapcsolat csak az ügyintézővel előre egyeztetett, halaszthatatlan ügyben, mérlegelést követően lehetséges.

-Orvosi rendelő
Kérnénk a kedves betegeket, hogy az orvosi rendelő várótermében maximum 3 fő tartózkodjon, a többi beteg az orvosi rendelő udvarában várakozni szíveskedjen. A rendelési idő nem változik. További információért hívja a ( 0688 465105) telefonszámot. Korona vírus gyanú esetén ne menjen házi orvosához, hívja a 06 80 277 455 telefonszámot. Itt tájékozódhat a vírusról: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztatok

 

-Könyvtár és művelődési ház
A könyvtár és művelődési ház a megszokott időben várja a látogatóit. Az épületekben egyszerre legfeljebb 3 fő tartózkodhat.További nyitvatartásról, esetleges bezárásról a jövőheti egyeztetések után döntünk.


A lakosságtól azt kérem, hogy lehetőség szerint mindenki kerülje a zsúfolt tereket,helyszíneket.Mindenkit kérünk a személyes higiénia fokozottabb, így a rendszeres és alaposkézmosás betartására.

Kérjük, a vírus terjedésének megelőzése érdekében, a rendkívüli helyzetben segítsük idős embertársainkat, szüleinket, nagyszüleinket, a szomszédokat a bevásárlásban, mindennapi gyógyszereik beszerzésében. Ne hagyjuk magukra az időseket!

Kérem, ha bármilyen fertőző, vírusos betegség tüneteit észleli magán, ne menjen tömegbe. Ha fennáll a koronavírus gyanúja, haladéktalanul értesítse telefonon háziorvosát vagy hívja a www.koronavirus.gov.hu oldalon elérhető zöld számot.

Köszönöm a türelmet, együttműködést!

 

 

Tisztelettel:

SoósZoltán
Polgármester, Bakonyszentlászló