Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület

Egyesület



Az egyesület kiemelt célja, hogy Bakonyszentlászló és környéke, valamint a Magas-Bakony lakosai, és elődeink által megteremtett értékek megóvása, megőrzése az egyesület eszközeivel támogatni, lehetővé tenni, hogy minden környékbeli polgár aki rendszeresen vendéget fogad, falusi turizmussal foglalkozik, közösséget, tanácsadási lehetőséget, érdekvédelmet stb. találjon az egyesületben.

A Bakonyszentlászló és környéke szebbé, vonzóbbá tételéhez szükséges személyi és tárgyi eszközeinek fejlesztéséhez támogatás, minden szükséges eszköz beszerzéséhez segítség nyújtása. Az egyesület eszközeivel mindet meg kíván tenni annak érdekében, hogy Bakonyszentlászló és környéke lakosainak községhez, közösséghez való kötődését, különösen a fiatalok megtartását elősegítse, a fentebb és alább felsorolt célok eléréséhez szervezeti keretet adjon, lehetőséget biztosítson. Az egyesület tagjai a turizmus, különösen a hátizsákos (természetjárás), és falusi turizmus támogatásával az alábbiakban is részletezett módon elsősorban azt kívánják elérni, hogy a jövendő nemzedék egészséges életmódot éljen, széles látókörű legyen, szűkebb és tágabb környezetéért tenni tudó és akaró emberré váljon. Környezetünk, történelmi értékeink megóvása, mással való megismertetése. Ehhez kapcsolódóan a fiatalok egészséges életmódra nevelésének erősítése, a turizmusból élő helyi vállalkozások támogatása, szakmai továbbképzés, információcsere, stb. elősegítése révén; az ökoturizmus népszerűsítése, ennek elősegítése, népi hagyományok, kézműves mesterségek megőrzése, fa, kő, stb. természetes anyagok használatának népszerűsítése a falu szépítése stb. során.

Az egyesület kiemelt célja Bakonyszentlászló értékeinek megóvása, mint pl. a Cuha patak megmentése, a vasút (Zirc-Győr vasútvonal) megmentése, a Vak Bottyán Park állagmegóvása, kútjának állagmegóvása, Bakonyszentlászló műemléki, illetve műemléki jellegű épületeinek műtárgyainak megóvása, ezekhez személyi és lehetőségeihez mérten anyagi támogatást nyújt.

Az egyesület eszközeivel támogatja a hobbilovaglást, megismerteti a falu lakosságával és a fiatalsággal a halászat és vadászat fortélyait, odahat az egyesület eszközeivel, hogy ezen tevékenységek a környezet megóvásával környezetünkre és értékeinkre odafigyeléssel gyakorolja mindenki, az erre vonatkozó szabályokat, ismereteket népszerűsíti.

Népszerűsíti, tanítja a természetjárást, mint szabadidős tevékenységet, ezzel hozzájárul a lakosság, különösen a fiatalság, gyerekek és öregek egészségének megőrzéséhez.
Tevékenységével alternatívát mutat a hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak esélyegyenlőségük elősegítése érdekében.

Tevékenységével mindent megtesz természeti környezetünk értékeinek megtartása, a Bakony állatvilágának védelme érdekében. A környék polgárait, különösen a fiatalokat környezetvédő életmódra neveli.
A sport, az oktatás, a kultúra és a művészet különböző területeinek bakonyi képviselőit mozgósítja a fenti közhasznú célok ismertetése és népszerűsítése és közösségteremtés.

A kép illsztráció!

Kapcsolódó lapok

Személyiségfejlesztő gyermektábor a Bakony szívében