Kirándulások

Ősfenyves

Bakonyszentlászló és Fenyőfő között, a térképeken is jelzett „Ősfenyves".

Cuha-völgy
Bakonyszentlászló területéhez tartozik a Cuha-patak folyásának egy része, mondhatni az egyik legszebb része. Népszerű kirándulóhely, gyalogos turisták részére.
Vadregényes erdőn, sziklák közt kanyarog, partjain egy-két kisebb, de szép barlanggal. A kb. 4 km hosszú sziklás völgyet a Cuha-patak vájta a mészkő és dolomitsziklába.

Cuha-völgye
Cuha-völgy

Itt működik még az ország egyik legszebb vasútvonala. A sínek mellett néhány helyen éppen csak elfér a földút, melyen a túrázók közlekednek. Porva-Csesznek és Vinye vasúti megálló között, ahol a vasút is 3 alagúton megy át, a piros sáv jelzésű turistaúton kényelmesen bejárható az útvonal. A patakvölgy északi kijáratának közelében érdemes felkapaszkodni a Betyárpamlag-barlanghoz. A Kőpince-forrástól mehetünk tovább Bakonyszentlászló felé, vagy át a Zörög-tetőn (nagyszerű kilátás!) Csesznekre.

Cuha-völgyi barlangok
Remete-barlang, Zsivány-barlang.

Cuha-völgyi barlangok

Hódos-ér völgye
Kellemes, szép túrázó erdőrész. Bejáratánál turistaszállók és üdülőházak működnek. Kiinduló pontja lehet több népszerű kiránduló helynek: Likas-kő, Pápalátó-kő, Kőris-hegy, stb.

Vinye
Bakonyszentlászlóhoz tartozó lakott külterület. A leglátogatottabb kirándulóhely. Itt folyik a Cuha, itt megy át a Győr-Veszprémi vasútvonal. E kettő együtt kanyarog a csodálatos erdőrészeken át. Tanösvény, pihenőhelyek, sziklás patak, vasúti alagutak, egy jó vizű természetes forrás található itt és a közelben. Több turistaház, szállás és vendégház várja az idelátogatókat.

Vinye


Túrák:
Bakonyszentlászló - Ördögrét körtúra