Diabetes Klub

Klubvezető: Volf Antalné
Levelezési cím: 8431 Bakonyszentlászló, József A. u. 17.
Telefon: 06 88 465 419
Mobil: 06 70 623 1812
E-mail: volferzsebet@freemail.hu

Helyszín: Régi Egészségház

Tagok száma: kb. 40 fő

Alapítás éve: 2003

Foglalkozások: Klubfoglakozásainkat minden hónap első hétfőjén 18 órakor Bakonyszentlászló Petőfi u. 8 szám alatti civilházban tartjuk.

A Klub 2003-ban alakult meg Bakonyszentlászlón 53 fő taggal, jelenleg 40 fővel működik.

Fő céljaink: A cukorbetegségben szenvedő emberek életminőségének megőrzését, javítását elősegítő programok szervezésével visszaszorítani, késleltetni a szövődmények kialakulását.

Megalakulásunk óta nagy figyelmet fordítunk az oktató, felvilágosító munkának, hiszen tagjaink között vannak olyanok akiknél pár éve a cukorbetegség szövődményekkel párosult (érszűkület, infarktus, látáscsökkenés, csontritkulás, stb.)

További szövődmények visszaszorítása érdekében, taggyűléseinket gyakran kíséri orvosi előadás, ahol tagjaink sok hasznos információt, segítséget kapnak.

Céljaink megvalósításban fő támogatónk a helyi Önkormányzat, biztosítja a helyiséget, ahol havonta taggyűlést, valamint az évzáró ünnepségünket tartjuk. Ezenkívül az éves költségvetésből anyagi támogatást nyújt részünkre. Jó érzés hogy az évek folyamán gondjainkkal mindig bizalommal fordulhatunk az önkormányzat vezetőségéhez. Kapcsolatunkat a kölcsönös, korrekt együttműködés jellemzi.

A képviselő testület tagjai közül vannak akik tiszteletdíjaik felajánlásával segítik munkánkat.

Tagsági díj tagjainknak 2000 Ft/fő évente.

Évenként egy alkalommal szervezünk fürdéssel egybekötött kirándulást, hétvégi szabadidő programokat, valamint karácsony előtti évzáró ünnepséget.

Országos rendezvényekre a Magyar Cukorbetegek Országos Szervezete és a Győr megyei Cukorbeteg Egyesület szervezésével tudunk eljutni. Az ő munkájukat dicséri, hogy megalakulásunk óta az ország különböző részein tölthettünk egy-egy kellemes hétvégét.

A rendezvényeken az oktató előadásokon kívül jutott idő a szórakozásra és a pihenésre is. Az egyesület segítségével jutottunk el Budapestre, Kaposvárra, Gyulára, Jászárokszállásra, Törökszentmiklósra, stb.

Éves programjainkhoz igyekszünk figyelembe venni a tagság véleményét, igényét és az adott lehetőségeket. Próbálunk olyan programokat szervezni, hogy tagjaink jól érezzék magukat.